Hvorfor gå i psykomotorisk terapi?

Det kan være svært at bede om hjælp, og at vide hvad man egentlig har brug for hjælp til. Ofte har man ikke følt sig så godt tilpas i en lang periode inden man søger hjælp. Det kan være at man har talt med venner og familie om sine udfordringer eller at man har undersøgt nogle ting på nettet for at komme nærme sin problemstilling.

Der findes et hav af behandlingstilbud man kan vælge imellem, og det kan være rigtig svært at finde det rette. Det der passer til en.

Som sundhedsfagligt uddannede psykomotoriske terapeuter, arbejder vi ud fra en viden om både psykologi, anatomi og fysiologi, og med en specialiseret viden om hvordan man arbejder med sammenhængen mellem disse. Dvs. sammenhængen mellem kroppen, følelserne og tankerne.
Psykomotoriske terapeuter har tavshedspligt og er som medlemmer af Danske Psykomotoriske Terapeuter underlagt DAPs etiske retningslinjer og vedtægter.

Hvem har gavn af psykomotorisk terapi?

Alle der har en udfordring der både har en kropslig og en følelsesmæssig komponent.

Når man f.eks er stresset vil man ofte have hovedpine, ondt i maven eller mærke en indre uro. På samme tid kan man også føle sig irriteret, opgivende og træt. Det kan være man ikke husker så godt som man plejer og at ens overskud til familie og arbejde næsten ikke er tilstede. På samme måde er der både kropslige og følelsesmæssige reaktioner hvis man har haft smerter igennem længere tid, eller lider angst.

Der findes nogle problematikker som er særligt velegnede at gå i psykomotorisk terapi for:

Hvordan foregår terapien?

Det er ofte efter mange og lange overvejelser at man vælger at søge hjælp. Og den bedste hjælp kræver tillid og respekt. Vi er meget opmærksomme på vigtigheden af at skabe trygge og behagelige rammer for klienten.

Første gang en klient kontakter os, tilbyder vi en gratis indledende samtale. Under samtalen afklares hvilke udfordringer der skal arbejdes med.

Vores erfaring er, at den indledende samtale ofte tydeliggør for klienten, hvad den specifikke udfordring drejer sig om, og derfor er samtalen ofte meget lettende.
Efter afsluttet indledende samtale kan terapeuten danne sig et overblik over hvilke tiltag der skal til i forhold til netop denne klient.

For nogle er det kombinationen af samtale, kropsterapi, mentale og kropslige øvelser der er behov for. I nogle forløb vil det være samtalen der fylder mest og for andre vil det være kropsterapien der er det bærende element i forløbet.

Vores fornemmeste opgave er at give klienterne en større forståelse for deres problematik, at reducere stress, smerter og ubehag og at give klienterne redskaber så de i nuværende situation men også i fremtiden kan leve et liv med større psykisk og fysisk overskud.

 

Hvor lang tid varer et terapiforløb?

En session varer i 60 minutter. Behovet for terapisessioner er meget varierende. Nogle har brug for tre til fem sessioner, og andre har brug for et mere intensivt og længere forløb.

Eksempel på samtaleterapi hos Psykomotoriske Terapeuter København

Eksempel på samtaleterapi hos Psykomotoriske Terapeuter København