Oplevelser af psykomotorisk terapi

Stella

Da jeg tog kontakt til Psykomotoriske Terapeuter København var jeg endt et ret mørkt sted. I forsøget på at komme ovenpå, havde jeg prøvet forskellige behandlingsformer, men fornemmelsen var, at jeg blev ved med at sidde fast.  

Jeg var efterhånden klar over, at min mentale helse var tæt forbundet til min fysiske tilstand, og den psykomotoriske tilgang var dermed oplagt at vælge. 

Derfor gjorde jeg et forsøg og opsøgte Psykomotoriske Terapeuter København. Allerede da jeg trådte ind af døren følte jeg mig godt tilpas, hvilket er vigtigt for mig. Klinikkens fysiske ramme er meget indbydende, og det har føltes som en omgang selvforkælelse hver gang jeg har været til en behandling. Udover en hyggelig ramme, har jeg været utrolig glad for det rum, der blev skabt i samspil med den psykomotoriske terapeut. Der er både blevet “talt” med min krop og delt tanker, og det har virkelig rykket mig til et bedre sted. 

Jeg kan varmt anbefalet stedet og den psykomotoriske tilgang.

 

Louise, 40 år

Inden jeg kom i terapi var jeg meget stresset. Jeg havde så meget angst at jeg ikke havde lyst til at leve.

Jeg er blevet bedre til at mærke efter og give udtryk for mine behov, og bedre til at prioritere at lave noget der gør mig glad.

Jeg synes det er fantastisk at terapien fokuserer på både kroppen og psyken. Jeg tror ikke jeg var nået dertil hvor jeg er i dag, hvis ikke terapien også havde fokuseret på kroppen og jeg havde lært at slappe af. Det var simpelthen fantastisk for mig at få noget ro i kroppen. For mig er det fede ved psykomotorisk terapi også at det fokuserer på hvad jeg kan gøre her og nu, hvilket jo også hænger sammen med at mærke sin krop. Jeg har brugt årevis på at tale om min elendige barndom, men det endte med bare at holde mig fast i fortiden.

Jeg vil helt sikkert anbefale psykomotorisk terapi til andre, og har allerede også anbefalet det til andre der selv har angst.

 

Jeanette Rommel, sygeplejerske

I august 2016 fik jeg diagnosen stress af egen læge og derfor henvendte jeg mig til en psykolog, hvor jeg startede i samtaleterapi.

Samtalerne ved psykologen var i starten af forløbet præget af, at jeg fysisk ikke kunne fornemme min krop på grund af stress.

Jeg havde tankemylder, indre uro samt en voldsom hyletone, som gjorde, at jeg ikke kunne varetage dagligdagen og derfor var sygemeldt fra mit job som sygeplejerske.

Efter et par samtaler hos min psykolog foreslog psykologen, at jeg kunne prøve en psykomotorisk terapeut, som måske kunne hjælpe mig med at fornemme min krop igen.

Derfor henvendte jeg mig hos Psykomotorisk Terapeuter København.

Første besøg hos den psykomotoriske terapeut, var udelukket en samtale, hvor jeg som klient skulle fortælle om mine fysiske og psykiske stress symptomer. Ude fra dette kunne terapeuten vurdere mit behov for hjælp.

Anden behandlingssession bestod af samtale og kropsterapi. Jeg husker det som meget behageligt at få kropsterapi, men også hårdt da jeg pludselig kunne mærke hvor skidt min krop havde det.

“Efter tre sessioner begyndte jeg at kunne fornemme min krop og mit sind igen…”

Terapeuten forklarede mig blandt andet, at hyletonen nok skulle forsvinde og at det desværre var helt normalt, at have hyletone ved stress. Det gav mig indre ro, da egen læge ikke vidste hvad der kunne få hyletonen til at forsvinde.

Efter fem sessioner hos PMTK samt samtaleterapi ved min psykolog fik jeg det bedre og bedre både fysisk og psykisk.

Her ca. 7 måneder efter sidste besøg hos PMTK, har jeg det rigtig godt igen både fysisk og psykisk. Hyletonen er stort set væk, jeg arbejder på fuldtid igen og min dagligdag sammen med min familie fungerer.

Jeg er glad for at min psykolog kendte til kropsterapi og det var et rart og meget professionelt forløb hos PMTK.

De gav mig teknikker til at kunne forebygge stress og forsikrede mig om, at jeg ikke var alene, da mine stress symptomer var allerværst.

Jeg kan i allerhøjeste grad anbefale kropsterapi hos PMTK og skulle jeg få de mindste symptomer på stress igen, så vil jeg straks tage kontakt til PMTK igen.

Signe Kjaergaard, studerende

Grunden til at jeg opsøgte PMTK, var fordi jeg havde døjet med kvalme i et års tid. Da min egen læge ikke kunne finde årsagen tænkte jeg, det måske kunne virke at gå mere kropslig tilværks.

Jeg havde hørt om psykomotorisk terapeuter, men aldrig selv været hos en.

Jeg havde også selv overvejet uddannelsen, og efter mit behandlingsforløb hos PMTK søgte jeg ind og skal nu selv starte på uddannelsen.

Allerede efter første behandling kunne jeg mærke en kæmpe forskel!

Og jeg var utrolig overrasket over, at et problem jeg havde døjet med så længe, kunne forsvinde med blot nogle få behandlinger.

Jeg følte der var tid til mig. Jeg følte behandlingen blev tilpasset mine behov og jeg følte mig set. Jeg følte mig hørt og forstået, i langt højere grad end hos min læge. Det skal siges jeg er meget tilfreds med min læge, men der er ikke samme forståelse for de psykiske udfordringer, som hos min terapeut.

PMTK hjalp mig med at forstå hvad der skete i min krop, hvorfor den reagerede som den gjorde og hvordan jeg kom videre.

De gav mig nogle redskaber som jeg stadig bruger, når jeg har små tilbagefald.

Noget af det som virkelig gav mening for mig var, at min terapeut både forklarede hvad der rent fysisk foregik i hjernen, kombineret med de psykiske mønstre jeg havde.

Jeg oplevede flere gange at få “aha-oplevelser” og har helt klart lært mig selv bedre at kende. Nu kender jeg ikke kun mine faresignaler, nu ved jeg også hvad jeg skal gøre ved dem!

Det er et sted hvor man føler sig tryg og jeg kan varmt anbefale det til andre.

Lene Kristiansen, 32 år, sangpædagog og organist

Jeg har tidligere haft stress to gange med års mellemrum og kæmper ofte med stresssymptomer. Derfor var jeg optaget af at få hjælp til at håndtere mine stresssymptomer, men også af at få nye redskaber til at undgå stress i mit fremtidige arbejdsliv.

Jeg havde hørt om psykomotorisk terapi gennem en veninde, og fandt netop koblingen mellem det samtaleorienterede og de mere konkrete kropslige redskaber meget spændende.

“…i stedet for at skulle være ”oppe i sit hoved” hele tiden…”

Jeg har fået utroligt meget ud af forløbet. Det har både været meget frugtbart for mig at samtale om konkrete arbejdssituationer og få enkelte øvelser og redskaber til at håndtere disse bedre. Samtidigt har jeg også lært rigtigt meget om både mine reaktionsmønstre og om hvor væsentligt det er at tage udgangspunkt i kroppen, når jeg skal mærke efter, hvordan jeg bedst håndterer en situation.

Endeligt har jeg fået en række konkrete afspændende kropsøvelser, som har været meget givende især i forhold til at slappe af i fødder og ryg, og har gennem forløbet fået en sundere kropsholdning, der hjælper mig til at slappe mere af i hverdagen.

Jeg vil bestemt anbefale psykomotorisk terapi til andre. Det bedste ved denne form for behandling er, at den tager udgangspunkt i kroppen, og at man netop kan arbejde med det kropslige i stedet for at skulle være ”oppe i sit hoved” hele tiden, som ofte er en del af problemet, når man har stress.

Man kan derfor på denne måde lære at give tankestrømmen en pause. Desuden er det også rigtigt dejligt, at behandlingen sigter efter langsigtede og varige løsninger frem for at symptombehandle. Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger.

Marie Guldborg, 46 år

Jeg blev foreslået at prøve en psykomotorisk terapeut for at blive endnu bedre til at håndtere et liv med kroniske smerter, hvor jeg gerne vil have at det stadigvæk er fuld af gode oplevelser og fart over feltet.

“…en professionel men personlig oplevelse.”

Jeg er blevet mere bevidst om hvornår min krop slapper af og hvornår den ikke gør det. Det har givet mig en bedre forståelse for hvor mange smerter jeg har den enkelte dag og hvad jeg kan gøre i nuet for at håndtere dem.

Jeg vil anbefale Psykomotoriske Terapeuter København, dels fordi det er en god oplevelse at blive huske på at krop og sjæl faktisk hænger sammen, men også fordi de er rigtig dygtige til at give en professionel men personlig oplevelse.

Sarah Jo, 28 år, kundeservicemedarbejder

Jeg havde været igennem en stresset periode med sygemelding. Hermed fulgte en anspændt krop og ”alt for meget aktivitet i hjernen”.

Jeg søgte afspænding og redskaber til bedre at kunne afgrænse mig. Jeg kan godt lide tanken om at der både bliver taget hånd om krop og psyke – og så havde jeg hørt fra andre at det var en god form for behandling 🙂 Samtidig tiltalte det mig, at den konkrete kropsbehandling foregår påklædt.

“Det har været et utroligt givende forløb…”

Jeg har fået nogle rigtig gode redskaber til at komme mere ”ned i kroppen” og dermed få ro, når hjernen til tider ”løber af sted”, eller når det er svært at finde ro, når jeg skal sove. Jeg har også fået nogle fif til hvordan jeg kan afhjælpe konkrete spændinger og smerter ved hjælp af enkle øvelser.

Det har været et utroligt givende forløb, og det har givet ro i krop og sind, at vide at jeg havde en ny tid, hvor der blev taget professionel hånd om både mine fysiske og psykiske problemstillinger.

Jeg vil klart anbefale psykomotorisk terapi til alle jeg kender fordi det er en utrolig dejlig form for behandling! Og det er uanset om det er behandling af konkrete skavanker, eller blot som ”egen-omsorg”.
Der er hos PMTK en dejlig atmosfære, og man føler sig i gode hænder fra første færd 🙂

Anonym

Jeg synes alt for ofte psyke og motorik bliver betragtet som adskilte. Er dog overbevist om, at de hænger sammen, og den interesse var grunden til at jeg opsøgte en psykomotorisk terapeut.

“…fysiske øvelser eller nye måder at tænke på.”

Efter mit forløb er jeg blevet klogere på, hvordan min fysiologi påvirker min psyke og omvendt. Konkret har jeg fundet ud af, at jeg er hypermobil, og at det kan påvirke min holdning, som også kan påvirke min psyke.

Jeg vil helt klart anbefale psykomotorisk terapi, fordi jeg synes alle kan have godt af et helhedsperspektiv på deres person, hvor krop og psyke går op i en højere enhed. Derudover synes jeg man kan få nogle gode konkrete tips med hjem, hvad enten det er fysiske øvelser eller nye måder at tænke på.

Anonym

Da jeg tog kontakt til Psykomotoriske Terapeuter København var jeg endt et ret mørkt sted. I forsøget på at komme ovenpå, havde jeg prøvet forskellige behandlingsformer, men fornemmelsen var, at jeg blev ved med at sidde fast.
Jeg var efterhånden klar over, at min mentale helse var tæt forbundet til min fysiske tilstand, og den psykomotoriske tilgang var dermed oplagt at vælge.

“…da jeg trådte ind af døren følte jeg mig godt tilpas.”

Derfor gjorde jeg et forsøg og opsøgte Psykomotoriske Terapeuter København. Allerede da jeg trådte ind af døren følte jeg mig godt tilpas, hvilket er vigtigt for mig. Klinikkens fysiske ramme er meget indbydende, og det har føltes som en omgang selvforkælelse hver gang jeg har været til en behandling. Udover en hyggelig ramme, har jeg været utrolig glad for det rum, der blev skab i samspil med den psykomotoriske terapeut. Der er både blevet “talt” med min krop og delt tanker, og det har virkelig rykket mig til et bedre sted.

Jeg kan varmt anbefalet stedet og den psykomotoriske tilgang.