Smertebehandling

 

Reducer smerten med psykomotorisk terapi

Psykomotoriske Terapeuter København tilbyder smertebehandlingsforløb der læner sig op af den nyeste forskning indenfor smertevidenskaben.

Den psykomotoriske smerteterapi henvender sig til alle smerteproblematikker, det være sig akutte smerter fra en ny skade eller længerevarende, kroniske smerter. Uanset hvilken form for smerte klienten oplever, tilbyder vi en behandling, der kombinerer smerteforståelse, smertehåndtering samt beroligelse af den kropslige og mentale stress som smerte forårsager.

Ved anvendelsen af afspændingsmetoder arbejder vi med blodcirkulation og smidighed i bindevæv, led og muskler. Vi bruger manuel behandling, hvilket foregår på briks til at aflaste kroppen og understøtte muligheden for ro og hvile.

Ved behov indrager vi også styrkende øvelser, samt undersøger og arbejder med bevægelighed omkring det smerteplagede område. Klienten vil også få indblik i fysiologien bag smerten og hvordan kroppen og psyken reagerer på smerte.

“Aflastning, forståelse og håndtering”

Den psykomotoriske terapeut vil også spørge ind til evt. tanker og følelser, der er forbundet med smerten. Hensigten er, at klienten gennem forløbet vil opnå større forståelse for sammenhængen mellem sine smerter, følelsesmæssige reaktioner og sit sociale liv. Derfor vil terapeuten afdække, hvordan klientens liv og dagligdag er påvirket af smerten.

Derudover arbejder vi med, hvordan klienten konkret kan håndtere sine smerter i hverdagen, og hvordan han/hun med opmærksomhedsøvelser kan påvirke smerteoplevelsen, både på kort og på lang sigt.

Smerte – en kompleks størrelse

Smerte er en kompleks oplevelse, som består af både fysiologiske og psykologiske komponenter. En smerteoplevelse afhænger ikke kun af den smerteudløsende årsag, men også af de erfaringer, forventninger og bekymringer den der oplever smerten har med sig. Oplevelser af smerte er et sammensat resultat af det, der udløser smerten, psykiske faktorer såsom frygt for at det aldrig bliver bedre, tidligere erfaringer, og aktuelle livsomstændigheder.

Det betyder også at oplevelsen af smerte er påvirkelig og at det derfor er muligt at forandre selv meget langvarige smerteproblematikker.

Her kan du læse mere om akutte og kroniske smerter

Du er også velkommen til at læse om vores behandling af spændingshovedpine

Pris:

60 min. 850 kr.

10 sessioner 7.650 kr.

Smerte

Ofte stillede spørgsmål og svar

Hvad er smerter?

Smerte kan både være fysisk og psykisk, men i denne kontekst fokuserer vi på den fysiske smerte. Smerte er en følelse af et stærkt fysisk ubehag som eksempelvis kan opstå ved fysisk skade eller i forbindelse med sygdom. Det er fra kroppens side en advarselsfunktion der signalerer at noget ikke er som det bør være. Derfor bør man som udgangspunkt handle på smerter og finde ind til selve årsagen, fremfor udelukkende at dulme den med medicin. Folk oplever smerte meget forskelligt og har ligeledes forskellig smerteterskel. Det er f.eks. påvist at rødhårede er mindre følsomme overfor visse former for smerter.

Er smerter en sygdom?

Smerter er i sig selv ikke en sygdom, men kan sagtens være et symptom på en eller flere sygdomme og tilstande i kroppen. Eksempelvis kan en sygdom der udløser en betændelsestilstand i kroppen medføre smerter.

Hvornår er smerter kroniske?

Almindeligvis betegnes smerter som værende kroniske, når de har varet i over seks måneder. Der kan dog også være former for smerter der vurderes anderledes.

Er der en sammenhæng mellem smerter og stress?

Det kan der sagtens være. Stress opleves forskellige fra person til person, men hænger ofte sammen med en masse forskellige symptomer, heriblandt smerter. Disse smerter kan komme til udtryk som spændingshovedpine, ledsmerter, generel hovedpine, kraniesmerter, spændninger i kroppen og mere til. Både stress og smerter kan behandles effektivt med psykomotorisk terapi.

Smertebehandling i København

Vi tilbyder effektiv behandling af smerter i vores hyggelige og trygge lokaler i hjertet af København. Læs mere om vores klinik her på vores hjemmeside.