Smertebehandling

 

Reducer smerten med psykomotorisk terapi

Psykomotoriske Terapeuter København tilbyder smertebehandlingsforløb der læner sig op af den nyeste forskning indenfor smertevidenskaben.

Den psykomotoriske smerteterapi henvender sig til alle smerteproblematikker, det være sig akutte smerter fra en ny skade eller længerevarende, kroniske smerter. Uanset hvilken form for smerte klienten oplever, tilbyder vi en behandling, der kombinerer smerteforståelse, smertehåndtering samt beroligelse af den kropslige og mentale stress som smerte forårsager.

Ved anvendelsen af afspændingsmetoder arbejder vi med blodcirkulation og smidighed i bindevæv, led og muskler. Vi bruger manuel behandling, hvilket foregår på briks til at aflaste kroppen og understøtte muligheden for ro og hvile.

Ved behov indrager vi også styrkende øvelser, samt undersøger og arbejder med bevægelighed omkring det smerteplagede område. Klienten vil også få indblik i fysiologien bag smerten og hvordan kroppen og psyken reagerer på smerte.

“Aflastning, forståelse og håndtering”

Den psykomotoriske terapeut vil også spørge ind til evt. tanker og følelser, der er forbundet med smerten. Hensigten er, at klienten gennem forløbet vil opnå større forståelse for sammenhængen mellem sine smerter, følelsesmæssige reaktioner og sit sociale liv. Derfor vil terapeuten afdække, hvordan klientens liv og dagligdag er påvirket af smerten.

Derudover arbejder vi med, hvordan klienten konkret kan håndtere sine smerter i hverdagen, og hvordan han/hun med opmærksomhedsøvelser kan påvirke smerteoplevelsen, både på kort og på lang sigt.

Smerte – en kompleks størrelse

Smerte er en kompleks oplevelse, som består af både fysiologiske og psykologiske komponenter. En smerteoplevelse afhænger ikke kun af den smerteudløsende årsag, men også af de erfaringer, forventninger og bekymringer den der oplever smerten har med sig. Oplevelser af smerte er et sammensat resultat af det, der udløser smerten, psykiske faktorer såsom frygt for at det aldrig bliver bedre, tidligere erfaringer, og aktuelle livsomstændigheder.

Det betyder også at oplevelsen af smerte er påvirkelig og at det derfor er muligt at forandre selv meget langvarige smerteproblematikker.

Her kan du læse mere om akutte og kroniske smerter

Du er også velkommen til at læse om vores behandling af spændingshovedpine

Pris:

60 min. 850 kr.

10 sessioner 7.650 kr.