Smertebehandling

 

Smerte – en kompleks størrelse

Smerte er en kompleks oplevelse, som består af både fysiologiske og psykologiske komponenter. En smerteoplevelse afhænger ikke kun af den smerteudløsende årsag, men også af de erfaringer, forventninger og bekymringer den der oplever smerten har med sig. Oplevelser af smerte er et sammensat resultat af det, der udløser smerten, psykiske faktorer såsom frygt for at det aldrig bliver bedre, tidligere erfaringer, og aktuelle livsomstændigheder.

Det betyder også at oplevelsen af smerte er påvirkelig og at det derfor er muligt at forandre selv meget langvarige smerteproblematikker.

Reducer smerten med psykomotorisk terapi

Psykomotoriske Terapeuter København tilbyder smertebehandlingsforløb der læner sig op af den nyeste forskning indenfor smertevidenskaben.

Den psykomotoriske smerteterapi henvender sig til alle smerteproblematikker, det være sig akutte smerter fra en ny skade eller længerevarende, kroniske smerter. Uanset hvilken form for smerte klienten oplever, tilbyder vi en behandling, der kombinerer smerteforståelse, smertehåndtering samt beroligelse af den kropslige og mentale stressrespons som smerte forårsager.

Ved anvendelsen af afspændingsmetoder arbejder vi med at genetablere en positiv kropsbevidsthed og finde ro i kroppen igen. Vi bruger manuel behandling, hvilket foregår på briks til at aflaste kroppen og understøtte muligheden for ro og hvile.

Vi arbejder med at genskabe tillid til krop og bevægelse, ved nænsomt at undersøge bevægeligheden, følelsen og oplevelsen af det smerteplagede område, herigennem vil klienten også få indblik i fysiologien bag smerten og hvordan kroppen og psyken reagerer på smerte.

“Aflastning, forståelse og håndtering”

Den psykomotoriske terapeut vil også spørge ind til evt. tanker, følelser eller forestillinger, der er forbundet med smerten. Hensigten er, at klienten gennem forløbet vil opnå større forståelse for sammenhængen mellem sine smerter, følelsesmæssige reaktioner og sit sociale liv. Derfor vil terapeuten afdække, hvordan klientens liv og dagligdag er påvirket af smerten.

Derudover arbejder vi med, hvordan klienten konkret kan håndtere sine smerter i hverdagen, og hvordan han/hun med opmærksomhedsøvelser kan påvirke smerteoplevelsen, både på kort og på lang sigt.

 

Her kan du læse mere om akutte og kroniske smerter

Du er også velkommen til at læse om vores behandling af spændingshovedpine

Klientudtalelser

Pris:

60 min. 1.100 kr.

Smerte

Ofte stillede spørgsmål og svar

Hvad er smerter?

Smerte kan både være fysisk og psykisk, men i denne kontekst fokuserer vi på den fysiske smerte. Smerte er en følelse af et stærkt fysisk ubehag som eksempelvis kan opstå ved fysisk skade eller i forbindelse med sygdom. Det er fra kroppens side en advarselsfunktion der signalerer at noget ikke er som det bør være. Derfor bør man som udgangspunkt handle på smerter og finde ind til selve årsagen. Folk oplever smerte meget forskelligt og har ligeledes forskellig smertetærskel.

Er smerter en sygdom?

Smerter er i sig selv ikke en sygdom, men kan sagtens være et symptom på en eller flere sygdomme og tilstande i kroppen. Eksempelvis kan en sygdom der udløser en betændelsestilstand i kroppen medføre smerter.

Hvornår er smerter kroniske?

Almindeligvis betegnes smerter som værende kroniske, når de har varet i over seks måneder. Der kan dog også være former for smerter der vurderes anderledes.

Er der en sammenhæng mellem smerter og stress?

Det kan der sagtens være. Stress opleves forskellige fra person til person, men hænger ofte sammen med en masse forskellige symptomer, heriblandt smerter. Disse smerter kan komme til udtryk som spændingshovedpine, ledsmerter, generel hovedpine, kraniesmerter, spændninger i kroppen og mere til. Dertil kommer at der ved smertetilstande, særligt længerevarende smertetilstande tilknytter sig både stress og angst reaktioner. Det føles meget utrygt at være påvirket af smerter gennem længere tid, og der kan også opstå frygt for hvordan man skal håndtere tilværelsen, arbejde, familie og samliv når man oplever vedvarende smerter.

Derfor kan det være meningsfuldt med en behandlingform der både tager hånd om de fysiske smerter og de psykologiske aspekter af at opleve længerevarende smerter.

Smertebehandling i København

Vi tilbyder effektiv behandling af smerter i vores hyggelige og trygge lokaler i hjertet af København. Læs mere om vores klinik her på vores hjemmeside.