Psykomotorisk terapi retter sig mod mennesker i alle aldersgrupper, og kan anvendes i mange forskellige kontekster.
Hos Psykomotoriske Terapeuter København har vi specialiseret os i behandling af stress- og angsttilstande, kropslig uro og søvnproblematikker samt håndtering af smertetilstande.
Hos os er du sikret en høj faglig standard. Alle vores behandlere og terapeuter er uddannede fra statsgodkendte uddannelser (professions bachelorer og kandidater), på den måde sikrer vi et samlet krop-psyke behandlingstilbud, hvor du samtidig er sikret en høj professionel faglighed, der tilbydes derfor heller ikke alternativ behandling på klinikken.
Uddannelsen til psykomotorisk terapeut er en 3½ årig sundhedsfaglig professionsbachelor, hvori den studerende får et akademisk og praktisk kendskab til anatomi, fysiologi, psykologi og pædagogik. Herudover består meget af uddannelsen i, at den studerende opnår praktisk erfaring med diverse kropsterapeutiske metoder og teknikker, som f.eks. kropsbevidsthedstræning og afspænding. Ved bestået afgangseksamen får man titlen psykomotorisk terapeut.
Her kan du læse mere om afspænding hos PMTK
Du er også velkommen til at læse mere om kropsbevidsthed
Betegnelsen psykomotorik er en sammenkobling af det græske ord psyche, hvilket betyder sjæl, og det latinske ord motor, hvilket betyder bevægelse. Det første ord refererer i moderne psykologi til en mental tilstand, mens det andet til kroppen i bevægelse. Denne sammenkobling opsummerer, hvad psykomotorisk terapi er; en behandlingsform, der tager udgangspunkt i den dobbelthed, som præger mennesket. Psykomotorisk terapi er nemlig en terapiform, hvor samspillet mellem krop og psyke er sat i fokus. Den psykomotoriske terapeut har derfor både et indgående kendskab til menneskets fysiologi og anatomi samt til psykologi og pædagogik.
Som psykomotorisk terapeut gør man sig ikke forudgående antagelser om en klients sygdomstilstand, baseret alene de på fysiske symptomer, klienten udviser. Inden terapeuten kan give sin faglige vurdering og behandling, skal terapeuten have indblik i hele mennesket bag symptomerne. Derfor vil spørgsmål, som f.eks, hvem er klienten, hvordan ser klientens dagligdag ud og hvilke tankemønstre har klienten, typisk stilles af terapeuten. I denne sammenhæng læner terapeuten sig op ad moderne udviklingspsykologi, hvor han/hun trækker på metoder fra både narrativ og kognitiv psykologi. I den psykomotoriske terapi vægtes det relationelle element højt, hvilket kommer til udtryk i det terapeutiske arbejde, hvor værdier som empati, nærvær, anerkendelse og accept er i fokus.
Selve behandlingsmetoderne varierer alt efter, hvilke problematikker eller udfordringer klienten oplever, men typisk vil et psykomotorisk behandlingsforløb bestå af tre komponenter: samtale, kropsbehandling og kropslige øvelser.